FilistinHaberlerOrtadoğu

Bir hafta içinde 1500 yahudi yerleşimci Mescidi Aksa’yı bastı

Siyonist işgal rejimi İsrail’in Kudüs’teki hak ihlallerini takip eden ve belgeleyen Filistinli hukuk merkezi, işgal askerleriyle Yahudi yerleşimcilerin Kudüs halkına ve Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarında artış olduğuna dikkat çekerek, işgal askerlerinin geçen ay yedi kez Mescidi Aksa’nın kapılarını kapattığını ve yüzlerce yerleşimcinin de defalarca Mescidi Aksa’yı bastığını ifade etti.

Merkezi Silvan’da bulunan Vadi Hulve Bilgi Merkezi yayınladığı raporda şu bilgiyi verdi: “Mescidi Aksa Eylül ayında defalarca Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradı. Bu saldırının arkasında işgal rejimi hükümeti, güvenlik güçleri ve fanatik Yahudi örgütleri var. Siyonist işgal parlamentosu Knesset’e bağlı İçişleri Komisyonu Başkanı El-Halil Camisi’nde yapıldığı gibi Mescidi Aksa’nın da zaman ve mekân olarak bölünmesi çağrısında bulunurken, bu çağrı birçok Knesset üyesi ve aşırı sağcı Yahudi dernek ve örgütleri tarafından desteklendi.”

Açıklamanın devamında ayrıca “Geçen ayın sonlarına tekabül eden Yahudi bayramında 1595 Yahudi yerleşimci Mescidi Aksa’yı bastı. Bunlara İsrail İskân Bakanı, hahamlar, Yahudi cemaat liderleri, Knesset üyeleri öncülük etti. Baskın düzenleyen Yahudi çeteler Mescidi Aksa’nın avlusunda telmudi ayinler yaptılar. Yılbaşından şimdiye kadar Mescidi Aksa’yı basan Yahudi yerleşimci sayısı ise altı bini geçti” ifadeleri kullanıldı.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Haziran 2026 (3) içerik yüklenmiştir.