
AB Dışişleri ve Güvenlik politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton dün Cenevre’de İran’la 5+1 Grubu arasında 4 tur halinde yapılan müzakerelerin ardından basın toplantısına katılıp muhabirlerin sorularını cevaplandırırken “İran tarafıyla yaptığımız birkaç toplantıdan sonra bugün ilk kez ortak bir bildiri konusunda anlaştık” dedi.
Müzakerelerin yeni turunu “gerçek bir müzakere” olarak tanımlayan Ashton, İran’la 5+1 Grubu müzakerelerinin bir sonraki turunun gelecek 7-8 Kasım günlerinde düzenleneceğini söyledi.
Ashton daha sonra “Acaba İran uranyumu %20 zenginleştirme girişimlerini durduracak mı” şeklindeki bir soru üzerine “Müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanınca dek içeriğinin gizli kalacağı konusunda İran’la mutabık olduk” şeklinde konuştu.
