HaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye’deki teröristler Şeyh İsa Abdülkadir El Rifai’nin türbesine saldırdı

El Kaide’nin uzantısı olan Irak ve Şam İslami Devlet örgütü, Suriye’nin doğusunda yer alan Tasavvuf ehli büyüklerden Şeyh İsa Abdülkadir El Rifai’nin türbesine saldırdı.

Suriye’nin doğusundaki Deyr-ez Zur bölgesinde yer alan Tasavvuf ehli büyüklerinden Şeyh Abdülkadir El Rifai’nin türbesi, El Kaide’ye bağlı Irak ve Şam İslami Devleti denen terör örgütünün saldırısına maruz kaldı.

Söz konusu örgüt üyeleri ayrıca, Deyr-ez Zur’un El Rüşdiye bölgesinde de birkaç binaya saldırdılar.

Suriye’de bu grubun El Nusra teröristleriyle birlikte Alevi Müslümanların başını keserek katlettiği ve bunların fotoğraf ve filmlerini çektikten sonra da “Esad’ın katliamları!” şeklinde medyaya lanse ettiği, Alevi maktulleri de sünni maktuller olarak takdim ettiği, geçtiğimiz günlerde Dünya İnsan Haklarını Gözetleme Komisyonu tarafından BM’ye rapor edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (16) içerik yüklenmiştir.