AsyaHaberlerİranOrtadoğu

Gürcistan başbakanı İran nükleer meselesinin çözümlenmesini istedi

Gürcistan’ın yeni başbakanı, İran ile 5+1 grubu arasındaki son nükleer görüşmelerde sağlanan ilerlemelerden Gürcistan’ın da mutlu olduğunu bildirdi.

İSNA Haber ajansının bildirdiğine göre dün Tiflis kentinde İran dışişleri bakanlığı Asya ve Okyanusya yardımcısı İbrahim Rahimpur’u kabulünde, İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan son gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürcistan başbakanı İrakli Garibaşvili, her iki tarafın da ortak bir ortak bir anlaşmaya varmasının Gürcistan açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.

Gürcülerin İran’la çok eski ve sağlam ilişkilere sahip olduklarını belirten Gürcistan başbakanı, başta siyasi, ekonomik, kültürel ve bilimsel alanlarda olmak üzere iki ülke arasında tüm boyutlarda ikili ve bölgesel ilişkilerin gelişmesini istedi.

Gürcistan’ın yeni cumhurbaşkanının yemin törenine katılmak için başkent Tiflis’e giden İran dışişleri bakanlığı Asya ve Okyanusya yardımcısı İbrahim Rahimpur’da bu görüşmede İran’ın Gürcistan ile olan ilişkilerine geliştirmeye hazır olduğunu bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Ağustos 2026 (7) içerik yüklenmiştir.