
Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, başta Nefha ve Ofer cezaevleri olmak üzere işgal rejimine ait zindanlarda Filistinli esirlerin soğuk havaya ve sürekli yağan yağmura rağmen bir araya gelerek ve çeşitli marşlar söyleyerek İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın 26’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladıklarını bildirdi.
14 Aralık’a denk gelen Hamas’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle Hamas üyesi esirlerin birbirlerini kutladıkları ve Filistinli diğer direniş gruplarına üye esirlerin de Hamas üyesi cezaevi arkadaşlarını kutladığı ifade edildi.
Esirler, Hamas’ın bu yılki yıldönümünün Filistin topraklarını etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle esirlerin ve Filistin halkının zor şartlar içinde olduğu bir döneme denk geldiğini belirterek, tüm olumsuzluklara rağmen direniş seçeneğinin işgalciyi yenmenin ve Filistin halkının sıkıntılarına son vermenin tek yolu olduğunu söyledi.
İşgal yönetiminin baskıcı uygulamaları ile esirlerin iradesini kırmak ve sevinçlerini engellemek istediğini ifade eden esirler, Hamas’ın kuruluş yıldönümünün azim ve kararlılığın artmasına vesile olmasını diledi.
