FilistinHaberlerOrtadoğu

Korsan İsrail işgal güçleri Silvan’da cami yıkımı için tebligat yaptı

Siyonist işgal ordusuna bağlı birliklerin belediye yıkım ekipleriyle işgal altındaki Kudüs’e bağlı Silvan beldesini kuşatıp ruhsatları olmadığı gerekçesiyle birkaç evle bir caminin yıkımı için halka uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Beldede faaliyet gösteren Vadi Hulve Bilgi Merkezi verdiği bilgide, işgal belediyesinin duyurduğu yıkım işinin Bi’ri Eyub ve Ayn’ul-Levze’deki evleri kapsadığını, yıkılacak yerler içinde bazı evlerin yanında bir camiyle bir araç parkının da yer aldığını, evlerden de bazılarının şu anda inşaat halinde olduğunu söyledi.

Merkez verdiği bilginin devamında, duyurulan yıkım işinin durması için Filistinlilerin öncelikle 30 gün içinde itiraz etmeleri gerektiğini, bu süre içinde yıkım işini durduramazlarsa savcının yıkım için karar çıkaracağını ifade etti.

Kaynaklar, bölgeye gelen işgal ekiplerinin yıkılacak yerlerin resimlerini çektiklerini kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.