FilistinHaberlerOrtadoğu

İzzet Er-Reşak: İşgalcinin açtığı savaş akademisyenleri susturamayacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal güçlerinin Batı Yaka’da Filistinli akademisyenlere ve entelektüellere açtığı savaşın gözaltılarla ve sürgünlerle devam ettiğini bildirdi.

İzzet Er-Reşak, Nablus kenti sakinlerinden Filistinli akademisyen Dr. Mustafa En-Neşşar’ın idari hapis cezasıyla sekiz ay işgal zindanlarında tutulduktan sonra serbest bırakılması üzerine yaptığı açıklamada, işgal zindanlarında Filistinli akademisyenlerden ve entelektüellerden onlarcasının alıkonduğunu söyledi.

İşgal yönetiminin bu çabasının boşuna olduğunu ifade eden Er-Reşak, söz konusu çabaların Filistinli akademisyenlerin ve entelektüellerin Filistin halkının sesi olma, haklarını ve sabitelerini savunma görevini yerine getirmelerine engel olamayacağını belirtti.

Bu arada, Hamas liderlerinden İzzet Er-Reşak, işgal zindanlarından 26 esirin daha serbest bırakılması dolayısıyla Filistin halkını ve özgürlüklerine kavuşan esirleri kutladı. Er-Reşak, esirlerin fedakarlıklarının ve işgalciye karşı direnişlerinin Filistin’in işgalden kurtuluşunun yolunu açtığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.