
Gazze’deki Filistin Hükümeti, Mısır’da yayınlanan El-Ahbar gazetesini iki gün önce yayınladığı ve şehit Ahmed El-Ca’beri’nin Mısır’da sabotaj eylemleri düzenlemekle görevlendirildiğini iddia eden haberi dolayısıyla Filistin halkından özür dilemeye davet etti.
Mısır El-Ahbar gazetesi, önceki gün yayınlanan sayısında İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal’in ve Müslüman Kardeşler Genel Mürşid Yardımcısı Mahmud İzzet’in bir buçuk yıl önce işgal güçlerince şehit edilen İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Ahmed El-Ca’beri’yi Mısır’da devrimin üçüncü yıldönümü kutlamalarını sabote etmekle görevlendirdiğini iddia etmişti.
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye’nin basın danışmanı Tahir En-Nunu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “El-Ahbar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, yalanlarla dolu bu asılsız haber dolayısıyla Filistin halkından ve özellikle de şehit Ahmed El-Ca’beri’nin ruhundan özür dilemeli” dedi.
Tahir En-Nunu, El-Ahbar gibi geçmişi olan bir gazetenin bu seviyeye düşmemesi gerektiğini ifade etti.
