
Kuala Lumpur’un Tahran’ın nükleer faaliyetlerini desteklediğini vurgulayan Malezya Dışişleri Bakanı Anife Aman,İran İslam Cumhuriyeti hükûmetinin UAEK’na verdiği nükleer açıklamaların yeterli ve ikna edici olduğunu belirtti.
Aman “UAEK üyesi olan Malezya, başta İran nükleer faaliyetleri olmak üzere her türlü barışçıl nükleer faaliyeti destekliyor. İran’ın nükleer meselesi UAEK çerçevesinde takip edilen uluslar arası bir konuya dönüştüyse de Malezya, nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğu yönündeki açıklamalarını ikna edici ve yeterli buluyor” dedi.
İran İslam Cumhuriyetinin bölgede güçlü ve nüfuzlu bir ülke olduğunu vurgulayan Malezyalı bakan,ülkesinin tüm alanlarda İran ile ilişkilerini geliştirmek istediğini de belirtti.
