AfrikaHaberler

Mısır, 5 Mossad Subayını casusluktan gıyabi olarak yargılıyor

Yargı kaynakları Mısır’da bir mahkemenin önümüzdeki Çarşamba günü Siyonist Mossad Subaylarından oldukları söylenen 5 kişiyi gıyabi olarak yargılıyacağını açıkladılar. Bu dosyayla ilgili olarak 3 Mısırlı da yargılanıyor.

“24-İ” kanalının bildirdiğine göre, Mısır Adliyesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu 8 kişinin bu ülkede casusluk yaptıkları ve Mısır ulusal güvenliğine dair hassas bilgileri Siyonist İsrail’e aktarmakla suçlandıklarını kaydetti.

Yargı kaynaklarının verdikleri bilgiye göre, Mossad Subayları “kaçak” olduklarından, İsmailiye kentinde düzenlenecek olan mahkemede bulunamayacaklar. Bu arada bu dosyayla ilgili 3 Mısırlının da gözaltında olup olmadıkları henüz belli değil.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Haziran 2026 (4) içerik yüklenmiştir.