
İran nükleer müzakere heyeti üyesi İranın nükleer meselenin çözümlenmesi yolunda her türlü güven oluşturucu işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.
İran Muhabirinin bildirdiği üzere İran nükleer müzakere heyeti üyesi Mecid Tahtirevançı Avusturya’nın Viyana kentinde bu ülke dışişleri bakan vekili ile yaptığı görüşmede İranın daha önce açıkladığı üzere Cenevre mutabakatı kapsamında nükleer konuda her türlü güven oluşturucu ortam için işbirliğine hazır olduğunu dile getirdi.
İran İslam cumhuriyetinin nükleer meselede tamamen iyi niyet kuralları uyarınca hareket ettiğini vurgulayan Tahtirevançı karşı tarafın da bu konuda iyi niyetle hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
Tahtirevançı sözlerinin devamında İranla 5+1 grubu arasında Viyana’daki son görüşme turunda nükleer mesele dışında hiçbir konunun gündemde olmadığını vurguladı.
Avusturya dışişleri bakan vekili Rayn Hold Lopatka da söz konusu görüşmede İranın bölgedeki önemi ve rolüne değinerek İranla 5+1 arasındaki nükleer görüşmelerin işbirliğin sürmesi dâhilinde devam etmesini diledi
