
Siyonist işgal rejiminde yayınlanan haftalık Jerusalem gazetesi dünkü sayısında verdiği haberde işgal altındaki Kudüs’te işgal belediyesinin gürültüye neden olduğu gerekçesiyle kentin mahalle ve beldelerindeki camilerde okunan ezanları kısmaya hazırlandığını yazdı.
İşgal belediyesinin başlatmak istediği bu uygulamanın Filistin halkının tepkisine neden olması bekleniyor.
Haberi yorumlayan Kudüs’ün İsaviyye beldesi muhtarı Derviş Derviş bunun “utanç” olduğunu söyledi. Derviş devamla şunları ifade etti: “Belediyeyi ve Yahudileri anlamıyorum. Bu dini değerlere dokunmaktır. Buna neden tevessül ediyorlar? Bunu talep etme hakları var mı?”
Safafa muhtari ise, bunun bir ırkçılık örneği olduğunu belirterek, bu girişimin işgal rejiminin İslam’a ve müminlere olan düşmanlığının bir kanıtı olduğunu ifade etti.
İşgal belediyesi önce Kudüs’ün doğu kesiminde sayıları 200’ü bulan cami ve mescit üzerinde çalışacak. Ses ölçüm cihazıyla bunları ayarlamayı planlayan işgal rejimi, öncelikle iki cami üzerinde deneme yapmayı planlıyor.
İkinci aşamada hoparlörlerin yönlerini düzenleyecek olan belediye, kendisine göre ezan sesi yine yüksek çıkmaya devam ederse bu kez sesi tamamıyla kesme yoluna gidecek.
