
İran adalet bakanı Mustafa Pur Muhammedi, İran’ın Irak’tan isteğinin, Halkın Münafıkları adlı terör örgütü üyelerinin İran’a teslim edilmesi olduğunu söyledi.
Mustafa Pur Muhammedi, bugün Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, Irak’ta bulunan terör örgütü üyelerinin İran mahkemelerinde yargılanması için resmi bir isteğe de ihtiyaç olmadığını ama İran’ın Irak adalet bakanlığının isteğine binaen bu konuda yeniden resmi istekte bulunacağını söyledi.
İran adalet bakanı, sözkonusu terör örgütü üyelerinin İran’da cinayetle suçlu olduklarını belirterek İran halkına yönelik yapılan suçlar karşısında suçluların da hak ettikleri cezaya çarptırılmalarının gerekli olduğunu dile getirdi.
Bilindiği gibi İran’da başta cami ve okullar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile halka yönelik cinayetlerde binlerce insanı katleden Halkın Münafıkları örgütü son 30 yıldır Amerika, İngiltere ve siyonist İsrail gibi rejimlerin desteğinde bulunuyor.
