
İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı İbrahim Rahimpur, Bakü yönetimi İran ile özellikle demiryollarını birleştirme alanında işbirliği yapmak istediğini açıkladı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşmesini anlatan Rahimpur, Bakü yönetimi İran ile özellikle demiryollarını birleştirme alanında işbirliği yapmak istediğini belirtti.
Öte yandan İçişleri Bakanı Yardımcısı ve doğal afetlerle mücadele kurumu Başkanı İsmail Neccar da Azerbaycan Acil Durumlar Bakanı Kemaleddin Haydarov’la görüşmesinde, İran’ın doğal afetlerle ilgili deneyimleri, bu tür olayların yaşandığı bölgelere en kısa sürede yardım ulaştırma imkanını sağladığını kaydetti.
Neccar ayrıca iki ülkenin petrol ve doğalgaz ülkesi olduğuna dikkat çekerek, İran bu alanlarda yaşanacak hadiselerle mücadelede ve özellikle sanayi kirletecilerin bertaraf edilmesinde işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.
