AfrikaHaberler

Mısır mahkemesi korsan İsrail’in faaliyetlerinin yasaklanması talebini reddetti

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Acil İşler Mahkemesi, bugünkü (16 Nisan Çarşamba) oturumunda işgal rejiminin Mısır’daki faaliyetlerinin yasaklanması için açılan davayı yetki alanına girmediği gerekçesiyle reddetti.

Aynı mahkeme, 4 Mart’ta İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ı terör örgütü ilan etmiş ve Mısır’da faaliyetlerinin yasaklanmasına karar vermişti.

Mısır medya kaynakları, Acil İşler Mahkemesi’nin işgal rejiminin terör örgütü ilan edilmesi, temsilciliklerinin kapatılması ve Mısır’daki faaliyetlerinin yasaklanması için açılan davayı yetki alanına girmediğini belirterek reddettiğini ve mahkemenin bu tür davalara bakma yetkisinin olmadığını açıkladığını bildirdi.

Mısırlı hukukçu Hamid Sıddık, Hamas Hareketi’nin terör örgütü ilan edilmesinin ardından aynı mahkemede işgal rejiminin de terör örgütü ilan edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması için dava başvurusunda bulunmuştu.

Sıddık, dava dilekçesinde Mısır’ın bugün içinde bulunduğu kötü durumdan ve Sina Yarımadası’ndaki terör eylemlerinden işgal rejiminin sorumlu olduğunu ifade etmişti.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Temmuz 2026 (28) içerik yüklenmiştir.