
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Gürcistan yeni Tahran Büyükelçisini kabulünde İran ve Gürcistan demiryollarının birleşmesi bölgenin yararına olacağını vurguladı.
Gürcistan büyükelçisinin güven mektubunu kabul ettiği görüşmede konuşan Ruhani, Tahran yönetiminin İran demiryollarını Azerbaycan Cumhuriyeti üzerinden Gürcistan’la birleştirmekte kararlı olduğunu belirtti.
İran ve Gürcistan arasındaki tarihi ve kültürel ilişkilere ve İran milletinin Kafkasya bölgesine olan ilgisine temas eden Ruhani, İran için Batum gibi Karadeniz limanlarına ulaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı.
Görüşmede Gürcü elçi de ülkesinin değişim peşinde olduğunu ve bu çerçevede İran ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtti.
