
Irak başbakanı Nuri el’Maliki, el’Anbar eyaletinin batısında muhaliflerin birçok talebi gündeme getirmelerinin temelinde bu gibi taleplerden asıl hedeflerinin hükümeti devirmek olduğunu söyledi.
Maliki, el’Minar televizyon kanalına verdiği demeçte, teröristlerin hükümeti devirmeye yönelik çalışmalar içinde olduklarını hatırlatarak, el’Anbar’da göstericilerin hükümetten bazı taleplerde bulunmalarının perde ardında aslında halkı kışkırtarak ve toplumu hükümet aleyhinde gösterilere zorlayarak hükümeti devirmeye çalışmanın bulunduğunu söyledi.
Maliki, Irak’ta birlik içinde yaşayan Sünni ve Şii müslümanların aslında teröristler açısından hiçbir farkının olmadığını onların hem Şii hem de Sünni müslümanların kanlarını akıttığını belirtirken ama bazı siyasi çevrelerin ülkede mezhepçiliği gündeme getirdiklerini halbuki Irak’ta her hangi bir mezhepçiliğin olmadığını Irak’ta Şii ve Sünni müslümanların vahdet içinde olduğunu Irak’ın sorununun siyasi olduğunu söyledi.
Irak başbakanı, el’Anbar eyaletinde aşiretlerin teröristlere karşı tutumlarının takdire şayan olduğunu zira onların hükümete ve orduya yardımları ve işbirliği sayesinde el’Anbar’da teröristlere ağır darbe indirildiğini söyledi.
