FilistinHaberlerOrtadoğu

Korsan İsrail asker kaçırma eyleminin engellendiğini öne sürdü

İşgal radyosu, işgal rejimi iç istihbarat birimi “Şabak”ın “Cezaevleri İdaresi”yle birlikte bir grup Filistinli esirin işgal askeri esir alarak takasta kullanma girişimini ortaya çıkardığını ve eylem planına katılanların yakalandığını iddia etti.

Asker kaçırma eyleminin geçen ay gerçekleşmesinin planlandığını, silahların ve mühimmatın satın alındığını, askerin kaçırıldıktan sonra saklanacağı yerin de hazırlandığını öne süren radyo, işgal askeri esir alma planının elebaşının Batı Yaka’daki Mecdel Beni Fadıl köyü sakinlerinden ve Fetih üyesi aktivistlerden Abdurrahman Osman ve ortağının ise Isam Zeyneddin olduğunu, her ikisinin de 2006 yılında bir işgal askerinin ölümüyle sonuçlanan ateş açma olayı nedeniyle müebbet hapse mahkum olduklarını bildirdi.

Radyo, Abdurrahman Osman ve Isam Zeyneddin’in işgal zindanlarında hazırladıkları eylem planını Gazze’den İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi bir aktivistle paylaştıklarını ve Hamas üyesi aktivistin Abdurrahman Osman’ın kardeşinin ve kayınbiraderinin gerçekleştireceği eylemi finanse etmeyi kabul ettiğini öne sürdü.

Haberde, işgal askeri kaçırma eylem planına dahil olanlarla iletişimin cezaevine kaçak olarak sokulan cep telefonlarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Ekim 2026 (31) içerik yüklenmiştir.