HaberlerLübnanOrtadoğu

Üsame Hamdan: Hamas ve Ürdün arasındaki ilişkiler hiç kesilmedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dış ilişkiler sorumlusu Üsame Hamdan, Hamas’ın Ürdün’le ilişkilerinin hiç kesilmediğini belirterek, Hamas lideri Halid Meşal’in Amman’ı birkaç kez ziyaret ettiğini söyledi.

Üsame Hamdan, Quds Press Haber Ajansı’na verdiği demeçte, bazılarının bölgede İslami hareketlere yönelik yapılan saldırılardan yararlanarak Hamas’ı da hedefe koyma çabalarının başarıya ulaşamayacağını kaydederek, Hamas’ın işgalciyle mücadele dışında kimseyle çatışma halinde olmadığını ve herkesle iyi ilişkiler geliştirmek istediğini ifade etti.

Uzlaşı anlaşmasının ve anlaşmanın uygulanması için atılan adımların ulusal kurtuluş programının yeniden kazanılmasını hedeflediğini belirten Hamdan, asıl olanın Filistin halkının birlik ve bütünlüğü olduğunu ve uzlaşı anlaşmasıyla bu yönde önemli bir adım atıldığını söyledi.

Uzlaşıyı istemeyenler olduğuna dikkat çeken Hamdan, attıkları adımın doğruluğundan emin olduklarını dile getirerek, direnişin ulusal proje olarak var olmaya devam edeceğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.