FilistinHaberlerOrtadoğu

İsrail ordu sözcüsünü konuk eden Maan Haber Ajansı kınandı

Filistinli Gazeteciler Forumu, Filistin “Maan” Haber Ajansı’nın İsrail Ordusu sözcüsü Avichay Adraee’yi konuk ederek işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik cinayetlerini savunmasına ve Filistinlileri tehdit etmesine izin vermesini şiddetle kınadı.

Maan Haber Ajansı’nın sayfalarında konuk ettiği Adraee, işgal güçlerinin Batı Yaka’daki ihlallerini ve işgal askerlerinin baskın yaptıkları evlerde gerçekleştirdiği hırsızlıkları savunmuştu.

Filistinli Gazeteciler Forumu bugün (26 Haziran Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, işgal ordusu sözcüsüne Filistin haber ajansının sayfalarında yer vermesinin tehlikesinin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme olayıyla sınırlı kalmadığı, Filistinlilere ait bir haber ajansını zamanla işgalcilerin propagandasını yapan ve işgal istihbaratı hesabına çalışan bir borazana dönüştürme riski taşıdığı ifade edildi.

Maan Haber Ajansı’nın en azından Filistin halkından ve direnişinden özür dilemesi gerektiğini bildiren Filistinli Gazeteciler Forumu, gazeteciler sendikasının bölünmüş haline son verilerek Filistinli gazetecilerin tek bir çatı altında toplanmasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.