HaberlerIrakOrtadoğu

Bağımsızlık türküsü söyleyenler Maliki ile anlaşma şartlarını açıkladı

Irak’ta Kürtler kurulacak yeni merkezi hükümette koşullu olarak yer almayı planlıyor. Bu koşullar, Kürt bölgesine daha fazla özerklik tanınması ve Kerkük’ün Kürt kontrolünde kalması olarak sıralanıyor.

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Bağdat’taki siyasilere bir şans daha vereceklerini söyledi.

Hüseyin, Kürtler’in önünde tek bir yol olmadığını kendi geleceklerini belirlemeye doğru ilerlediklerini belirtti.

Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Bağdat ile yapacağı müzakerelerin bir amacı da Kürt bölgesiyle Irak arasındaki boşanmanın koşullarını görüşmek.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, parlamentodan bağımsızlık referandumunu düzenleyecek komisyonu seçmelerini ve referandum tarihini belirlemelerini istemişti.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.