FilistinHaberlerKuzey AmerikaOrtadoğu

Obama, Netanyahu’ya ateşkes konusunda arabuluculuk yapmayı önerdi

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik başlattığı savaş sürecinde Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu ile dün gece ilk kez telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Barack Obama’nın, İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes konusunda arabuluculuk yapmayı önerdiği belirtildi.

AP Haber Ajansı’nın verdiği habere göre Obama, Netanyahu’ya İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanması için arabulucu olmayı teklif etti.

Ajansın verdiği habere göre Siyonist Başbakan Netanyahu ile görüşen Obama, savaşın vardığı noktadan ve Gazze’ye karşı kara harekâtı söylentilerinden endişe duyduğunu söyledi.

Diğer taraftan bölgedeki gelişmelerle ilgili açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Gazze’ye karşı kara harekatı gibi bir planın görülmediğini, İsrail’in bile böyle bir şeyi istemediğini, Amerika’nın ateşkes için Hamas’a baskı yapacak her çevreyle çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Obama’nın telefon ile Netanyahu’ya yaptığı öneriyle ilgili şimdiye kadar işgal rejimi tarafından bir açıklama ve yorum yapılmadı.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (53) içerik yüklenmiştir.