FilistinHaberlerOrtadoğu

Korsan İsrail ordusu ateşkesi bir kez daha ihlal etti

Beş gün daha uzatılan insani ateşkesi açıkça ihlal eden işgal donanması, dün (14 Ağustos Perşembe) Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kenti açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçılara otomatik silahlarla taciz ateşi açtı.

Quds Press Haber Ajansı’nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal donanmasına ait hücumbotlar dün öğle saatlerinde Rafah kenti sahillerine yaklaşarak sahile ve o sırada avlanmakta olan balıkçıların teknelerine doğru ateş açtı. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Filistinli gruplarla işgal rejiminin Kahire’de Mısır’ın arabuluculuğunda yürüttükleri kalıcı ateşkes müzakerelerine zaman kazandırmak için daha önce ilan edilen geçici ateşkesin süresi dün gece yarısından itibaren beş gün daha uzatıldı.

İşgal ordusuna ait savaş uçakları, ateşkesin beş gün uzatıldığının ilan edilmesinin hemen ardından ateşkesi açıkça ihlal ederek Gazze Şeridi’ne bir dizi hava saldırısı düzenledi.

İşgal ordusu, 7 Temmuz’da başlattığı savaş boyunca Gazze Şeridi’ne karadan, havadan ve denizden birçok saldırı düzenledi. Saldırılarda 1961 Filistinli şehit olurken çoğu kadın ve çocuk binlerce Filistinli de yaralandı. Gazze Şeridi’nde yüzlerce evi ve birçok camiyi yerle bir eden işgal ordusu savaş boyunca vahşi katliamlara da imza attı.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (15) içerik yüklenmiştir.