FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Nakab’da bir işgalci direniş füzeleriyle öldü, birkaç kişi de yaralandı

İşgal altındaki Batı Nakab bölgesinde bulunan bir yahudi yerleşim merkezine bugün (22 Ağustos Cuma) ikindi vakitlerinde atılan füzelerden dolayı bir işgalcinin hayatını kaybettiği birkaç kişinin de yaralandığı haber verildi.

Bugün geç vakitlerde direniş güçleri tarafından atılan füzelerin işgal altındaki Asdod’a, Sderot yahudi yerleşim merkezine ve Batı Nakab’daki Şiar Henegev yahudi yerleşim merkezine düştüğü haber verildi. Şiar Henegev yahudi yerleşim merkezine düşen füzelerden dolayı bir kişi ölüp birkaç kişi de yaralanırken Asdud’a düşen füzelerden dolayı üç işgalcinin yaralandığı, Sderot’a düşen füzelerden dolayı da yaralananlar olduğu bildirildi. Atılan füzelerin ayrıca bina ve araçlarda hasara neden olduğu haber verildi.

İşgal rejimi tarafından yapılan açıklamada bugün öğle vakitlerinde Tel Aviv’e düşen füzeler yüzünden de birçok kişinin paniğe kapılmaktan dolayı hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Hamas’ın askerî kanadı Kassam Tugayları bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Şiar Henegev ve Sderot yahudi yerleşim merkezlerine füze attığını duyurdu. Ayrıca İslâmî Cihad Hareketi’nin askerî kanadı Kudüs Seriyyeleri de bugün ikindi vakitlerinde Asdud ve Askalan şehirlerine beş füze attığını duyurdu.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.