ABD’nin son yaptırımları konusunda Ashton hesap vermelidir

İslamî Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu üyesi Muhammed Hasan Aseferi, yaptırımların ABD ile İran arasındaki güvensizlik duvarını daha da yükselttiğini belirtti.
Amerika Hazine Bakanlığı’nın İranlı yetkililere ve bazı firmalara dayattığı yeni yaptırımları değerlendiren Aseferi, yeni yaptırımların ve tehditvari açıklamaların ABD ile İran arasındaki güvensizlik duvarını daha da yükselttiğini belirtti.
Amerika yaptırım, baskı ve tehdit gibi durumlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Aseferi, bu tür fiillerin müzakerelerde soran yaratacağını ve hiç bir faydası olmayacaığını kaydetti.
Cenevre anlaşmasından AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton sorumlu olduğunu hatırlatan Aseferi, ABD’nin son yaptırımları konusunda Ashton’un hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
