FilistinHaberlerOrtadoğu

Gazze’nin yeniden imarı konferansı 10 Ekim’de Mısır’da toplanacak

Filistin Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr, Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için bağışta bulunacak ülkelerin katılacağı uluslararası konferansın 10 Ekim’de Mısır’da toplanacağını açıkladı.

Er-Re’y Haber Ajansı’na konuşan Ebu Amr, işgal rejiminin Gazze Şeridi’nin yeniden imarına katkıda bulunacak ülkelerin planlarını inşaat malzemesi girişine izin vermeyerek aksatmaması için gerekli görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

İsrail’in inşaat malzemesi girişi için katı kurallar konulmasını ve sıkı denetimi şart koştuğunu belirten Ebu Amr, işgal rejiminin ileri sürdüğü şartların Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için yürütülen uluslararası çabaların aksamasına yol açabileceğini ifade etti.

Uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi’nin imarını engellemek için İsrail’in ileri sürdüğü bahaneleri boşa çıkarmaya çalışacağını kaydeden Ebu Amr, son savaşla birlikte sıkıntıları iyice büyüyen Gazze halkının sıkıntılarını hafifletmek için hükümetin elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

Tüm Arap ülkelerinin konferansa katılacağını belirten Ebu Amr, Arap ülkelerinin ve İslam dünyasının Gazze Şeridi’ndeki yıkımın boyutunun farkında olduğunu ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.