FilistinHaberlerOrtadoğu

Gazze’deki elektrik santrali yakıt gelmesi halinde çalışmaya hazırdır

Gazze Elektrik Şirketi İşletme Müdürü Velid Saad Sayil, Gazze’deki elektrik santralinin yeniden çalışması için Filistin Yönetimi’nin önümüzdeki günlerde yakın temin etme vaadinde bulunduğunu söyledi.

Sayil, dün (13 Eylül Cumartesi) Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, yakıtın ulaşması halinde santalin çalışmaya hazır olduğunu bildirdi.

Savaştan sonra vatandaşlardan elektrik parası toplamanın zor olduğunu ve bu nedenle Filistin Yönetimi’yle santralde kullanılacak yakının parası için görüşme yaptıklarını ifade eden Sayil, Katar’ın yakıt yardımının yeniden etkinleştirilmesi ve yardım miktarının artırılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

“Santrali çalıştırmaya hazırız. Bugün yakıt gelse santral hemen bugün çalışmaya başlar” diyen Sayil, Gazze’deki santralin üretim kapasitesinin 140 megawatta kadar ulaştığını söyledi.

Santralin doğalgazla çalışır hale gelebileceğini ve bugün anlaşma imzalanması halinde 18 ayda dönüşümün sağlanabileceğini ifade eden Sayil, Türkiye’nin Gazze’ye elekrik üreten gemi göndermesine İsrail’in kesinlikle onay vermeyeceğini belirterek, Türkiye’den Gazze’deki santralin çalışabilmesi için gerekli yakıtın teminine katkıda bulunmasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.