FilistinHaberlerOrtadoğu

Yerleşimciler Selfit şehrinde Filistinlilere ait tarım arazilerini tahrip etti

Batı Yaka’nın Selfit şehrinin kuzey kesimine düşen Selfit şehrinin kuzeyinde bulunan Haris ve Deir Estiya beldeleri arasında kurulu Revava yerleşkesinden gelen Siyonist yerleşimciler Filistinlilere ait tarım arazilerini tahrip edip zeytin ağaçlarını kestiler.

Kaynaklar, görgü şahitleriyle yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgide, işgal rejimine ait buldozer ve kepçelerin Filistin toprakları üzerinde kurulu Revava yerleşkesini genişletmek için hummalı çalışma yürüttüklerini söyledi.

İşgal altındaki Filistin toprakları üzerinde kurulan yerleşkeler konusunda araştırmalar yapan Halid Maali, şu anda tahrip edilen ve ağaçları kesilen bölgenin tarım arazileriyle mera olduğunu, işgal ordusunun güvenlik bahanesiyle buraları gasp ettiğini bildirdi.

Maali, işgal rejiminin daha önce Haris beldesinin kuzeyine düşen topraklardan 100 dönümlük bir alana el koyduğunu ifade etti.

Maali verdiği bilginin devamında, işgal rejiminin Selfit şehrinin etrafındaki bütün yerleşkeleri genişletmek için çaba gösterdiğini ve bunun için birçok noktada çalışma yürüttüğünü belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (26) içerik yüklenmiştir.