FilistinHaberlerOrtadoğu

Abbas’ın UCM’ye üyeliği imzalamaması korsan İsrail’i kurtarıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üye olmasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki işgali sona erdirme çabalarının başarısız olması şartına bağlamasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Abbas’ın bu kararının işgal rejimi liderlerine adaletten kaçmaları için yeni bir fırsat vermek anlamına geldiğini kaydeden Hamas, kararın Filistin halkına yönelik katliamları teşvik edeceğine dikkat çekti.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (1 Ekim Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üye olmasının ve Roma Sözleşmesi’ni imzalamasının tüm Filistin halkının isteği olduğunu ifade etti.

Abbas’ın imzaladığı belgenin kendisine bu yetkiyi verdiğini ve bunun işgal rejimine karşı caydırıcı bir adım olacağını kaydeden Burhum, Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üye olmasının ve Roma Sözleşmesi’ni imzalamasının Filistin halkını ve kutsal değerlerini yeni cinayetlerden koruyacağını ve işgal rejimi liderlerinin işledikleri suçlar nedeniyle yargılanmalarını sağlayacağını söyledi.

Hamas, Abbas’ın “İsrail’e tek bir kurşun dahi atılmasına ve silahlı intifadaya izin vermeyeceğim” sözünü direnişin elini kolunu bağlayarak Siyonistlerin daha çok Filistinli kanı dökmesine izin vermek anlamına geldiğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.