
İran maliye ve ekonomi bakanı Ali Tayyib Nia, Dünya Bankası tarafından İran’a yönelik siyasi tutum ve kararların Dünya Bankası’nın uluslar arası itibarına zarar vereceğini söyledi.
Dünya Bankası ve Uluslar arası Para Fonu oturumu için Amerika’da bulunan İran ekonomi ve maliye bakanı, İran’ın iktisadi alanda yaptığı çalışmalar doğrultusunda, enflasyon oranını düşürme, ekonomiye canlılık kazandırma ve de yaptırımlara rağmen ekonomiyi durağan bir durumdan aktif hale getirmeyi başardıklarını söyledi.
İran ekonomi ve maliye bakanı, İran’ın yaptırımları dikkate alarak direniş ekonomisi siyasetini hayata geçirdiğini ve bundan dolayı da baskıları en aza indirerek fırsata dönüştürdüklerini belirterek; İran’ın ekonomi açısından son bir yılda iyi bir grafik izlediğini söyledi.
Tayyib Nia, bölgede terör ve şiddetin varlığına da temas ederek, bu gelişmelerin gerçekte ülkelerin ekonomi ve refahını da olumsuz yönde etkilediğini belirterek, bununla mücadelede ortak hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.
