FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin uzlaşısının uygulanmaması Kudüs ve Gazze’yi tehdit ediyor

Filistin Bağımsız Şahsiyetler Birliği, varılan uzlaşının hayata geçirilmemesinin Kudüs şehrini tehlikeye attığı gibi, Gazze’nin yenide imarını da geciktirdiğini belirterek, uzlaşının hayata geçirilmesini isteyenlerin Filistin davasını tehdit eden şahsi menfaat ve çıkarları bir kenara bırakması gerektiğini ifade etti.

Bağımsız Şahsiyetler Birliği Başkanı Yasir El-Vadiye bugün (01 Kasım Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, “Uzlaşının hayata geçirilmesi uzlaşı hükümetini güçlendireceği gibi, ulusal uzlaşıyı da güçlendirecektir. Aynı şekilde Kudüslü kardeşlerimizin direnişine de güç ve kuvvet verecektir. Uzlaşı, bölünmüşlük halinin sona ermesini isteyen bütün Filistin halkının arzusudur” dedi.

El-Vadiye yaptığı açıklamada ayrıca, Filistinli bazı çevrelerin bölünmeyi arzulaması ve dar partisel çıkarlarını öncelemesinin planlı yapılan Yahudileşmenin devam etmesine ve işgalcinin tecavüzlerini sürdürmesine fırsat verdiğini söyledi.

El-Vadiye daha sonra şunları ifade etti: “Filistin uzlaşısı tarihimizi, kutsal mekanlarımızı koruyacak. Filistin’in bağımsızlık rotasını düzeltecek, şehit kanına gereken değeri verecek, soğuk kışa, yağmura, açlık ve susuzluğa dayanmaya çalışan Gazze halkının direnişini güçlendirecektir.”

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (26) içerik yüklenmiştir.