Ayetullah Muvehhidi Kermani: ABD ve İsrail artık İran’ın füzelerini durduramaz

Tahran geçici Cuma İmamı Ayetullah Muvehhidi Kermani, artık dünyada hiçbir gücün İran’ın füzelerine karşı duramayacağını duyurarak bunun ABD ve İsrail’i öfkelendirmesinin doğal olduğunu söyledi.
Ayetullah Kermani, “Siccil füzeleri İsrail’in nükleer merkezlerini ve ABD’nin bölgedeki bütün üslerini vurabilecek kapasiteye sahiptir ve İsrail’in bu füzelere karşı savunma yeteneği bulunmamaktadır” dedi.
Siyonist İsrail rejiminin gizli nükleer tesisleri ve füzelerinin artık İran’ın füzelerinden güvende olmadığını belirten Ayetullah Muvehhidi, dünyayı kana bulayanların artık İran’ı hesaba katarak adım atmak zorunda kaldıklarını ve bundan öfke duyduklarını, ama bu öfkelerinin hiçbir işe yaramayacağını açıkladı.
Öte yandan, İran devlet televizyonunda yayınlanan “Tel Aviv’e 7 dakika” adlı belgeselde konuşan savunma uzmanı Mehdi Bahtiyari, saniyede 4 bin 300 metre yol kat eden 700 kilogram ağırlığındaki Siccil füzesinin 7 dakikada İsrail’i vurabileceğini söyledi.
Bahtiyari, İran füzelerinin İsrail’e verebileceği zarara işaret ederek, söz konusu füzenin menzilinin 300 ile 2 bin kilometre olduğunu, 800 kilometre uzaklığı hedefleyen “Kıyam” füzesinden sonra İsrail’e karşı üretildiğini keydetti.
İran İslam Cumhuriyeti , 2008 yılında sıvı yakıt kullanılan “Siccil-1” füzelerini ürettikten bir yıl sonra katı yakıtla çalışan “Siccil-2” füzelerini ürettiğini duyurmuştu.
İran’ın en son ürettiği Şahab balistik füzesinin 2000 km lik menzili, Siyonist İsrail’in tamamını etki alanına alabiliyor. Siyonist İsrail’in İran’a olan hava sahası mesafesi 1600 km’yi aşmadığından, İran’ın bu mesafeyi aşan füzeleri İsrail’in en büyük korkusu sayılıyor.
İran’ın 5+1 görüşmelerinde ABD yetkililerinin sürekli İran füzelerinin kısıtlanması şartını masaya yatırarak görüşleri akamete uğratma çabalarının altında da bu neden yatıyor: İsrail’in güvenliği!
Ancak, İran’ın bu Cuma namazındaki resmi açıklaması, artık Siyonist İsrail işgal devletinin güvenliği diye bir şeyin kalmadığını gözler önüne sermiş oldu. Bu da uluslararası görüşmelerde İran’ın elini güçlendirecek bir konum.
