FilistinHaberlerOrtadoğu

Yahudi yerleşimci çeteleri Ramallah’ta Filistinli ailenin evini yaktı

Yahudi yerleşimciler bu sabah (23 Kasım Pazar) erken saatlerde Ramallah kentinin kuzeydoğusundaki Ebu Felah mezrasında Filistinli bir aileye ait evi kundakladı ve evin duvarlarına “Filistinlilere ölüm” sloganları yazdı.

Kaynaklara göre, Yahudi yerleşimciler sabah saat 04:00 sularında Hasan Abdulkerim Hamayil’in evine baskın düzenledi. Baskın sırasında aile reisinin evde bulunmadığı ve evde sadece eşi ile dört kızının olduğu, ev sakinlerinin yerleşimcilere kapıyı açmayı reddettiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin evin penceresinin camını kırarak içeriye önce göz yaşartıcı bomba ve ardından molotof kokteyli attığını, çıkan yangında evdeki eşyaların çoğunun yandığını bildiren görgü tanıkları, komşuların ev halkının bağrışları üzerine dışarıya çıktığını ve bunun üzerine Yahudi yerleşimcilerin kaçtığını, yerleşimcilerin kaçmadan önce evin duvarlarına “Araplara ölüm” ve “Hızlı misilleme çeteleri” yazdığını, Siyon yıldızı ve molotof resmi çizdiğini söyledi.

Ebu Felah mezrasının sık sık yakınlarda kurulu Yahudi yerleşkesinde yaşayan yerleşimcilerin saldırısına maruz kaldığı ve civardaki köylere de saldıran yerleşimcilerin üç hafta önce Ramallah’ın kuzeydoğusundaki El-Muğire beldesinde bir camiyi yaktıkları kaydedildi.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.