
Filistin’in BM temsilcisi, İsrail ile Filistin arasındaki anlaşmazlığa kesin son verilmesi amacıyla hazırlanmış yeni bir tasarının yakında BM Güvenlik konseyi tarafından ele alınacağını bildirdi.
Arap Birliği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Filistin Devleti’nin kurulması için bir tasarı sunma kararı almıştı.
Arap Birliği Dışişleri bakanları Mısır’ın başkenti Kahire’de, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da katılımıyla olağanüstü toplandı. Toplantıdan, Filistin’in devlet olarak kurulmasını öngören tasarısının BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması kararı çıktı.
Arap Birliği, BMGK’dan İsrail’in işgal politikasını sonlandırmasını isteyecek. Ekim ayında Filistin Yönetimi, resmi olmayan bir şekilde, Arap Birliği’ne İsrail işgalinin 2016 Kasım ayında sonlandırılarak Filistin Devleti’nin kurulmasını öneren bir tasarı sunmuştu. Ama sunulan bu öneri 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi’ne resmi bir şekilde iletilmedi
