
Bir oturumda konuşan General Caferi, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in “müzakerelerden sonra İran daha güvenli hale geldi” sözlerine tepki gösterdi.
General Caferi, İran güvenliğini İmam Humeyni –ks– ve Rehber Hamanei’nin düşüncelerine borçlu olduklarını belirtti.
General Caferi, İran yıllar önce güven yaratıcı bir caydırıcı güce kavuştuğunu ve tüm güç bileşenleri büyük ölçüde takviye edildiğini, Amerika bugün stratejik bir çıkmaza sürüklendiğini, çünkü İran’a karşı tüm seçenekleri denediğini, fakat istediği sonuca ulaşamadığını vurguladı.
General Caferi, nükleer müzakerelerde İran diplomasisi gücünü İslam inkılabına ve savunma iktidarına borçlu olduğunu, İran güvenliğini son bir yıllık müzakerelerden elde etmediğini kaydetti.
