
İslami Kültür ve İletişim Kurumu Başkanı İbrahim Türkemani, Tahran ve Bakü yönetiminin dini radikalizmle mücadelede işbirliğini arttırdıklarını açıkladı.
Azerbaycan Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Türkemani Bakü’de yaptığı açıklamada, bu ülkenin İran açısından büyük bir devlet olduğunu belirtti.
Türkemani, Azerbaycan ile kültürel ilişkilerini geliştirmeye öncelik tanıdıklarını, bunun iki ülkenin yararına olacağına inandıklarını kaydetti.
Bölgede iki ülkenin ortak sorunu sayılan dini radikalizm meselesine değinen Türkemani, bu soruna karşı direnilmediği takdirde her iki ülke zararlı çıkacağını vurguladı.
Türkemani, bu çerçevede iki ülke dini radikalizmle mücadelede işbirliğini arttırmayı kararlaştırdıklarını ifade etti.
