
Bazı kaynaklar Türkiye’nin Filistin davasına sahip çıktığı iddialarının aksine Gazze savaşı sırasında siyonist İsrail rejimi gaz konusundaki görüşmeleri sürdürdüğünü açıkladılar.
El-Minar internet sitesinin Türkiye ve İsrail’den güvenilir kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre Ankara’nın Türkiye enerji ve tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız’ın iddiasının aksine Gazze savaşı sırasında İsrail’den gaz satın alımı hususunda ikili görüşmeler gerçekleştirmişlerdir.
İsrail basınında çıkan haberlere göre Türkiye ile İsrail arasında süren görüşmelerden son dönemlerde iyi sonuçlar çıkmış özellikle Türkiye yetkilileri ve görüşmelerin bir an evvel sonuçlanması yönünde baskıda bulunmaktadırlar.
Taner Yıldız işgal rejiminin Gazze’ye saldırısı esnasında Ankara’nın İsrail’den gaz satım alımı hususunda sürdürdüğü görüşmeleri durdurma kararı aldığını bildirmişti
