AvrupaHaberlerKuzey Amerika

Der Spiegel: ABD atom bombalarını yenileyecek

Alman Der Spiegel dergisi ABD’nin, Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde bulundurdukları dahil, elindeki atom bombalarını modernleştirmeyi düşündüğünü yazdı.

Alman haftalık Der Spiegel bir haberinde, ABD Enerji Bakanlığının 2 milyar dolarlık bir bütçe talebinde bulunarak kendi atom bombalarını modernleştirmeyi düşündüğünü, bu proje gerçekleştiği takdirde, Almanya’da bulundurduğu atom bombalarını da modernleştireceğini yazdı.

Aynı habere göre, ABD Enerji Bakanlığı, bu ülke Başkanı Barack Obama’nın atom silahlarından arınmış bir dünya sloganına ters düşen bu girişimi 2011-2015 yılları arasında gerçekleştirmek istiyor.

ABD halihazırda, kendi aktif silah depolarında stratejik yaklaşık 150 “B-16” ve stratejik olmayan 400 bomba bulunduruyor.

Atom bombalarını yenileyerek daha tehlikeli druma getiren ABD’nin, atom enerjisini sırf barışçı amaçlarla kullanan İran’a karşı kamuoyu oluşturma çabaları, ABD’nin sahtekarlığı olarak değerlendiriliyor.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (8) içerik yüklenmiştir.