FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonistlerden yeni bir sinagog açma girişimi

Filistinli kaynaklar Siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa’nın civarını tamamıyla Yahudileştirmek için Mescidi Aksa’nın bitişiğinde “İsrail’in Onuru” ismiyle büyük bir Sinagog daha inşa etmeyi planladığını ifade etti.

Kudüs konusunda uzman olan Filistinli avukat Kays Nasır, dün (1 Nisan Perşembe) yaptığı açıklamada Siyonist Eserler İdaresi ile hükümete bağlı Yahudi Mahallelerini Geliştirme Biriminin Mescidi Aksa’dan sadece 200m uzakta büyük bir Sinagog inşa etmek için plan yaptıklarını söyledi.

İşgal yönetiminin bu kirli planını deşifre eden Nasır, Siyonistlerin 15 Mart’ta açılışını yaptıkları Harab Sinagogunu inşa etmelerinin Kudüs’ün eski bölgesini hedef alan Yahudileşme çabaları için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

İnşa edilmesi planlanan yeni Sinagog 1948 savaşında yıkılmıştı. O zamandan beri sadece enkaz olarak duruyor. Mart ayının başında yapılan Harab Sinagogundan sadece 100m uzakta olan bu Sinagog 300m2’dir. Zeminle birlikte altı kat halinde inşa etmeyi düşündükleri bu Sinagogun yüksekliği 27 metreyi bulacak. Bu haliyle yakınında bulunan Kubbetu’s-Sahra’yı geçecek.

Bu projenin çok tehlikeli olduğunu belirten Nasır, işgal rejiminin daha önce açılışını yaptığı Sinagogun hemen yakınına yeni bir sinagog daha yaparak bölgeye tamamıyla Yahudi havasını vermeyi ve buradaki İslami izleri tamamıyla yok etmeyi veya en azından gözden kaybolmalarını sağlamayı planladığını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Haziran 2026 (15) içerik yüklenmiştir.