AvrupaHaberler

Siyonist rejim bölgeyi savaşa sürüklüyor

Lübnan Başbakanı Saad El-Hariri, Siyonist İsrail’in her zaman bölgede barış ve huzur ortamı oluşması durumundan kaçmak için bölgeyi savaşa doğru sürüklediğini vurguladı.

İspanya’nın başkenti Madrid’e bir ziyaret gerçekleştiren Lübnan Başbakanı Saad El-Hariri İspanyol meslektaşı Jose Luis Rodriguez Zapatero’yla görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında “İsrail, bölgenin barış elde etmesi durumundan kaçmak niyetiyle sürekli olarak bölgeyi savaş ortamına doğru sürüklüyor” dedi.

El-Hariri bu toplantıda ayrıca “İsrail’in, toplu imha silahları kullanması ve masum insanları katliam etmesiyle anacak kendisine karşı kin ve nefret duygularının daha da büyüceğini, buna göre Ortadoğu’nun ilerlemesi, bölgede adalete dayalı bir barışın sağlanabilmesi, göçmen Filistinlilerin kendi ana yurtlarına dönebilmeleri ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yolunda sadece siyasi yolun çözüm olabileceğini bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İspanya Başbakanı Zapatero da bu basın toplantısında İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşke yapma politikasını sürdürmesini bölgede barış sağlanması sürecinde ciddi bir problem olarak tanımlarken, Siyonist İsrail yetkililerini Filistinli tarafla müzakerelerin bir an önce başlaması için gerekli adımları atmaya davet etti.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.