AvrupaHaberler

Yunanistan’da bir belediyeden AB bayrağı indirildi

Yunanistan Komünist Partisi yönetimindeki Patra Belediyesi’nin binasında asılı olan AB bayrağı indirildi.

Yunanistan’da, Patra Belediyesi binasında aslı bulunan AB bayrağı indirildi, yerine belediyenin ambleminin yer aldığı bayrak asıldı.

Daha önce binanın önünde, AB, Yunan ve belediyenin amblemini taşıyan üç ayrı bayrak bulunuyordu. AB bayrağını Yunanistan Komünist Partili (KKE) Patra Belediye Başkanı Kostas Petelidis’in izniyle indiren yetkililer, yerine belediyenin amblemini taşıyan ikinci bir bayrak astı.

Konuyla ilgili Patra Belediyesi Basın Sözcüsü Andreas Antonopulos tarafından yapılan açıklamada “Avrupa Birliği bayrağının halk için nefret sembolü olduğu” belirtildi.

Antonopulos, “AB politikaları halkın çıkarı için değildir. Ekonomiyi, serbest piyasa ihtiyaçlarına adapte eden AB politikaları, halkları, yoksulluk ve işsizliğe sürüklüyor” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (43) içerik yüklenmiştir.