
Filistin halkının yaşadığı büyük felaketin 62. yıldönümünde Lübnan’daki Filistin direniş grupları Filistin’in özgürlüğe kavuşturulması, mukaddes mekânların kurtarılması, Filistin halkının hakkına kavuşması ve mültecilerin de yurtlarına tekrar geri dönmesi için direnişin tek seçenek olduğunu bir kez daha vurguladılar.
Lübnan’daki direniş grupları dün (12 Mayıs Perşembe) ortak bir açıklama yaptılar. Direniş grupları Filistinli mülteciler sorununun işgal devletinin Filistin topraklarını 1948 yılında işgal etmeye başlamasından doğan bir sorun olduğunu ifade ettiler.
Direniş grupları açıklamalarında özetle şunları ifade ettiler: “Mülteciler sorunu Araplarla Siyonistlerin sorunudur. Onun için Amerika ve Siyonistlerin Filistinlileri sürgün etme sorumluluğundan kaçmak için servis yapmaya çalıştıkları gibi bu sorunun Araplarla Filistinlilerin sorununa dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz. Dönüş hakkı Filistin halkının bireysel ve toplumsal bir hakkıdır. Bu hak, zamanın geçmesiyle düşmeyeceği gibi, hiçbir şahıs, örgüt, kurum ve devletin bu haktan vazgeçmeye, onun üzerinde pazarlık yapmaya, yok saymaya, mültecileri başka yerlerde yerleştirmeye, alternatif vatan bulmaya hatta onlar için devlet kurmaya bile hakkı yoktur. Çünkü dönüş hakkı devlet kurma hakkından önce geliyor.”
Düşmanla müzakerelere oturan Filistin takımına da seslenen direniş grupları hiç de adil olmayan Amerika’ya güvenmemelerini isteyerek şöyle dediler: “Obama idaresi nezih ve adil bir arabulucu değildir. Çünkü her gün Siyonist devleti koruyacağını ifade ediyor ve onu maddi-manevi olarak destekliyor. Dolayısıyla ona ve onun verdiği sözlere güvenmek yanlıştır.”
