HaberlerIrakOrtadoğu

Irak’ta hükümet kurma çalışmaları devam ediyor

Irak’ta yapılan meclis seçimlerinden hiçbir partinin tek başına hükümeti kuracak sandalyeyi elde edememesi bu ülkede siyasi gruplar arasında görüşme trafiğinin artmasına neden olurken, siyasi gruplar arasında halihazırda, kilit bakanlıkların paylaşımı konusunda ciddi pazarlıkların yapıldığı anlaşılıyor.

Irak basınından es’Sabah gazetesine göre, siyasi gruplar arasında, başta başbakanlık olmak üzere, bakanlıklar ve cumhurbaşkanlığının geleceği konusunda ciddi görüşmelerin olduğu ve bazı siyasi grupların ittifaka giderek ortak noktada hareket ettikleri bildiriliyor.

El’Beyyine gazetesi de, el’Irakiye grubunun başbakanlık konusunda artık ısrarının olmadığını zira hükümeti kurmasının zor olduğunu gördüğünü yazdı.

Gazete, başbakan Maliki’nin liderliğindeki Hukuk Devleti ile Ammar Hekim’in liderliğindeki Irak Milli Uzlaşı ve Kürd İttifakı’nın yeni hükümetin kurulmasında en önemli partiler olduğunu ve sözkonusu partilerin bu konuda büyük oranda anlaştığını yazarak halihazırda bakanlıkların paylaşımı konusunda görüşme halinde olduklarını yazdı.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Haziran 2026 (16) içerik yüklenmiştir.