HaberlerİranOrtadoğu

Amerika’nın tepkisi akılsızlığının işaretidir

İran savunma bakanı general Vahidi, Amerika ve diğer bazı ülkelerin Tahran nükleer anlaşması yüzünden İran aleyhinde kararname taslağı hazırlamasını onların akılsızlığı olarak değerlendirdi.

Savunma bakanlığında düzenlenen bir törende konuşan savunma bakanı Vahidi, Tahran’da imzalanan üçlü nükleer anlaşmaya değinerek İran’ın bu hareketi ile hak ve hakikati düşünenlerin karşısında yeni bir yol açmaya çalıştığını kaydetti.

General Vahidi, Amerika ve diğer bazı ülkelerin İran İslam cumhuriyeti aleyhinde günvenlik konseyinde yeni bir kararname taslağını gündeme getirmelerine de temas ederek Amerika başta olmak üzere bu ülkelerin Tahran anlaşmasına gösterdiği tepkinin onların bu sorunun çözümlenmesini istemediğini, bilakis amaçlarına ulaşmak için krizden beslendiklerinin anlaşıldığını vurguladı.

Korsan İsrail’in son askeri tatbikatı ve İran aleyhinde savurduğu tehditleri de değerlendiren general Vahidi, bu rejimin günümüzde ciddi bir şekilde meşruiyet sorunu yaşadığını ve bu tür çıkışları ile gayri meşru bir rejim oluşuna çözüm aramaya çalıştığını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (45) içerik yüklenmiştir.