HaberlerIrakOrtadoğu

Ayetullah Sistani, ABD’nin oyunlarını bozdu

ABD’nin Suudi Arabistan eliyle destekleyerek Irak’taki gidişatı kendi lehine çevirtmek için kullandığı Allavi’nin koalisyon önerisi Ayetullah Sistani’den döndü.

Amerika’nın Irak’taki bütün oyunları birer birer bozulmaya başladı. Irak’ın tanınmış büyük İslam alimlerinden Ayetullah Ali Sistani, El’Irakiyye ittifakının başkanı İyad Allavi’nin, hükümetin kurulmasıyla ilgili hazırladıkları listeye destek vermeleri yönündeki isteği kabul etmeyerek bir oyunu daha suya düşürmüş oldu.

Allavi heyetine, anayasaya bağlı kalmaları tavsiyesinde bulunan Ayetullah Sistani, son kararın Irak halkı tarafından verildiği ve hükümeti kuracak koalisyonla çalışmalarının kendi lehlerine de olacağı hatırlatmasında bulundu.

Maliki’yle Hekim grubunun koalisyonu, Irak halkı tarafından olumlu karşılanmış durumda.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.