
İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran ve Suriye’nin birliğinin emperyalistlerin oyunlarını bozduğunu söyledi.
Tahran’da Suriye cumhurbaşkanı yardımcısı Faruk eş’Şar’a’yı kabul eden Ahmedinejad, İran ve Suriye’nin çok güçlü bağlara sahip olduğunu belirterek, bunun geçici ve siyasi olmadığını zira iki ülkenin her zaman ve her şartta ortak hareket ettiğinde başarıyla çıktığının görüldüğünü bildirdi.
Ahmedinejad, düşmanların iki ülkeyi inzivaya itme ve siyonist İsrail’in varlığını bölgede güçlendirmeye dayalı siyasetlerinin yenilgiye uğradığını hatırlatarak, bugün düşmanların konumlarının zayıfladığını İran ve Suriye’nin konumlarının ise geçmişe göre daha da güçlendiğini bunun da temelinde iki ülkenin kardeşçe ve dostça hareket etmesinin bulunduğunu söyledi.
”Siyonist rejimin varlığı ile ilgili soru işaretleri oluşmaya başlamıştır” diyen Ahmedinejad, bunun daha buyük olayların başlangıcı olduğunu ifade ett.
Suriye cumhurbaşkanı yardımcısı Faruk Şar’a da, iki ülke ilişkilerini stratejik nitelerken, iki ülkenin hedeflerinin bölge ve dünya milletlerinin yararına olduğunu kaydetti.
Bu arada Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı el-Şara İranlı mevkidaşı Rıza Rahimi ile iki ülkeyi ilgilendiren gündem konularına ek olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin değişik alanlarda genişletilmesi konularını incelemişti.
Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mutteki ve iki ülkenin Büyükelçileri katılmıştı.
