FilistinHaberlerOrtadoğu

HAMAS liderleri, Bağımsızlar heyetiyle görüşecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Hamas Hareketi’nden Halit Meşal başkanlığındaki bir heyetin Filistinli işadamı Munib El-Mısri başkanlığında bağımsız isimlerden oluşan heyet ile bugün (9 Temmuz Cuma) bir araya geleceğini söyledi.

İzzet Er-Reşak, heyetlerin Filistin’deki iç bölünmeye son verecek uzlaşıyla ilgili konuları ele alacaklarını belirterek, uzlaşı çabalarının Ramallah yönetimi başkanı Mahmud Abbas’ın olumsuz tavrı ve Filistinli bağımsız şahsiyetlere verdiği sözden geri dönmesi nedeniyle aksadığını, Abbas’ın bağımsız isimlerden oluşan heyetten Filistinli gruplar arası anlaşma sağlanmadan önce Mısır’ın hazırladığı taslağı imzalaması için Hamas’ı ikna etmesini istediğini bildirdi.

Hamas lideri, bugün konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Filistinli bağımsız şahsiyetlerden oluşan heyette işadamı Münib El-Mısri’nin dışında Hana Nasır, Mustafa El-Bergusi, Esad Abdurrahman ve Hani El-Mısri’nin yer aldığını söyledi.

Mahmud Abbas tarafından ilk başta uzlaşının sağlanmasına yardımcı olması için görevlendirilen ve daha sonra Abbas’ın geri adım atmasını protesto için dağılma kararı alan heyetin, bugün Mahmud Abbas’tan uzakta kendi özel girişimi olarak Şam’ı ziyaret edeceği ve taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesi için çalışacağı kaydedildi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (11) içerik yüklenmiştir.