
İran sanayi, maden ve ticaret bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, İran ve Afganistan arasında iktisadi işbirliğinin gelişmesinin iki ülkenin yararına olduğunu söyledi.
Nimetzade, dün Kenya’nın başkenti Naurobi’de Dünya Ticaret Örgütü (WTO) toplantı kulisinde Afganistan sanayi ve ticaret bakanı Hümayun Resa ile yaptığı görüşmede, Afganistan’ın Dünya Ticaret Örgütü’ne katılmasını tebrik ederken, bu durumun Afganistan’ın ekonomisi ve halkı için yararlı olmasını temenni etti.
Nimetzade, İran ve Afganistan ilişkilerinin özellikle de iktisadi alanda gelişmesini iki ülkenin yararına nitelerken, bu doğrultuda sanayici, işadamlarına vize verilmesi işlemlerinin kolaylaştırılması ve hızlandırılmasının da zaruri olduğunu söyledi. Sözkonusu görüşmede Afganistan ticaret ve sanayi bakanı da, iki ülke arasında, Afganistan ürünlerinin İran topraklarından Afgan araçlarıyla geçmesiyle ilgili bir anlaşmanın zaruri olduğunu bildirirken Nimetzade ise bu konunun kapsamlı bir şekilde iki ülke yetkilileri arasında ele alınması gerektiğini söyledi.
