HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

UAEK, İran’ın nükleer anlaşma çerçevesindeki adımlarını tamamladığını bildirdi

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu(UAEK) İran’ın nükleer anlaşma kapsamında gerekli adımları tamamladığını onayladığını duyurdu.

UAEK başkanı Yukiya Amano yaptığı açıklamada, ‘’Bizi bu aşamaya ulaştırmak için birçok şey yapılmıştır. Bu anlaşmanın uygulaması da benzer çaba gerektirir, biz işin devamı için haırız’’ dedi.

Amano,’’Ben, İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) uygulanması için gereken adımları attığını gösteren raporu onaylıyorum. Bu rapor, UAEK yönetim kurulu ve BM Güvenlik Konseyine verilecektir’’ dedi.

Amano, ‘’Bugün İran ve UAEK ilişkileri arasında yeni bir dönem başlamaktadır. Bugün uluslararası camia için önemli bir gündür. Ben bunu gerçekleştirenleri özellikle İran, 5+1 ülkeleri ve UAEK yönetim kuruluna bundan dolayı tebrik ediyorum’’ dedi.

Amano raporuyla birlikte, KOEP uygulaması başlayacak ve bu kapsamda, ABD, AB ve BM, İran’a yönelik yaptırımları kaldıracak.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.