AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

İran ve Kenya’nın ilişkileri gelişmelidir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, İran ve Kenya’nın uzun geçmiş yıllara dayanan ilişkilere sahip olduğunu ve iki ülkenin ekonomik alanda ilişkilerinin gelişmesinin önemli olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığında bulunan Kenya’nın yeni büyükelçisi, güven mektubunun bir nushasını Menuçehr Mutteki’ye teslim etti.

İran ve Kenya’nın uzun geçmiş yıllara dayanan ilişkilerine bu görüşmede işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, iki ülkenin özellikle ekonomik alanda ilişkilerinin gelişmesinin önemini anlattı.

Mutteki, heyetlerin ziyaretlerinin önemine de temes ederken, iki ülke arasında vize kolaylığı uygulamanın zaruri olduğunun altını çizdi.

Kenya’nın yeni Tahran Büyükelçisi Raşid Ali ise Tahran’da görev yaptığı sürece iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.